Skip to content

IVR-valikolla itseohjautuvuutta, kyselyitä ja nopeampia vastauksia

”Jos haluat palvelua suomeksi paina 1.” IVR-valikko on interaktiivinen puhelinvalikko, jonka avulla soittaja voi itse nappia painamalla ohjautua eteenpäin. IVR-valikko säästää aikaa ja rahaa, nopeuttaen oikeanlaisen palvelun saavuttamista. Miten valikko rakennetaan ja mitä muuta se mahdollistaa? IVR-valikon avulla voit toteuttaa myös tutkimuksia, kuten asiakastyytyväisyyden mittaamista tai vastata yksinkertaisiin palvelupyyntöihin, kuten salasanojen ja koodien pyyntöihin. Yritykselle riittää vain yksi puhelinnumero asiakkaille, josta käsin valikko ohjaa eteenpäin.

 

Mitä IVR tarkoittaa?

IVR muodostuu sanoista Interactive Voice Responce, joka tarkoittaa interaktiivista puhelinvalikkoa eli automaattista vastaajapalvelua. Kun asiakas soittaa yrityksen numeroon, vastaajavalikko tervehtii asiakasta ja ohjaa hänet valitsemaan ja painamaan tarpeisiinsa sopivaa numeroa, joka ohjaa asiakkaan eteenpäin, kohti oikeaa henkilöä ratkaisemaan asiakkaan pulmia. Esimerkiksi valikko voi sanoa ”Tervetuloa Länsilinkille, mikäli haluat palvelua liittyen Mobiili- ja dataliittymiin, paina 1, jos ongelmasi koskee laskutusta, paina 2. jne.

Yritykselle riittää yksi puhelinnumero asiakkaille, josta käsin valikko ohjaa eteenpäin. Asiakkaat kaipaavat ja arvostavat helposti toimivaa, selkeätä ja tehokasta, nopeaa asiakaspalvelua, jonka kautta saada ratkaisuja ja vastauksia ongelmaan kuin ongelmaan. Puhelin on edelleen suosituin ja toivotuin kanava olla yhteydessä yritykseen. IVR tehostaa asiakaspalvelua, kun asiakkaat ohjautuvat suoraan itse oikeaan osoitteeseen ja valikon avulla voidaan rakentaa tehokas ja sujuva palvelu, joka parantaa ennen kaikkea myös asiakaskokemusta.

IVR = Interactive Voice Responce

 • Interaktiivinen puhevalikko
 • Puheluiden ohjaus
 • Tarjoa kielivaihtoehtoja helposti
 • Säästöinä aikaa ja rahaa
 • Yritykselle riittää vain yksi puhelinnumero, jonka kautta valikko ohjaa eteenpäin.

Asiakaskokemus on elintärkeää yritykselle. Lue lisää blogistamme asiakaskokemuksesta ”Kilpailuetuna Viiden Tähden Asiakaskokemus”.

 

IVR-valikolla kyselyt, mittaukset, saldokyselyt ja salasanat automaattisesti

IVR-valikko soveltuu puheluiden ja asiakkaiden sujuvaan ohjaamiseen, mutta se tarjoaa myös pohjan rakentaa hyvin monenlaisia erilaisia vaihtoehtoja, vaikkapa asiakastyytyväisyyden mittaamiseen. Keräät helposti dataa asiakkaiden tarpeista ja liikkeitä.

IVR-valikon avulla on helppo rakentaa esimerkiksi erilaisia kyselyitä ja mittauksia, kuten mielipidemittauksia tai asiakastyytyväisyyttä mittaavia kyselyitä. Voit luoda kyselyn jossa esimerkiksi ”paina 1, jos olet tyytyväinen saamaasi palveluun, paina 2, jos et ole tyytyväinen saamaasi palveluun”.

Valikon avulla on myös helppo automatisoidu yksinkertaisia palvelupyyntöjä, joiden avulla asiakas saa nopeasti apua ja vastauksia, ilman että hänen tarvitsee keskustella asiakaspalvelijan kanssa. Yksinkertaisia automatisoituja palvelupyyntöjä ovat esimerkiksi erilaiset saldokyselyt, salasanat sekä koodit, kuten PUK-koodikyselyt. Yksinkertaisempien palvelupyyntöjen automatisointi sujuvoittaa asiakaspalvelua ja säästää niin asiakkaan kuin yrityksenkin aikaa, helpompien asioiden hoituessa itsenäisemmin.

IVR-valikon Top 5:

 • Puheluiden älykäs ohjaus ja jonotus
 • Asiakastyytyväisyyskyselyt
 • Mielipidemittaukset
 • Yksinkertaiset palvelupyynnöt; saldokyselyt, koodit, salasanat.
 • Keräät dataa asiakkaidesi tarpeista

Muistathan: Kun asiakas saa erityisen hyvää ja nopeaa palvelua, hän suosittelee todennäköisemmin yritystänne muillekin.

 

Miten IVR-valikko rakennetaan?

IVR-valikon rakentaminen on helppoa, tärkeintä on määrittää ja suunnitella mihin asiakkaat halutaan ohjata ja millä numeroilla. Länsilinkillä on vahva kokemus IVR-valikkojen rakentamisesta lukuisille asiakkaillemme. Valikot rakennetaan asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Äänitteet voi asiakas tehdä itse. Vaihdepalveluumme Dstnyyn on tulossa vuonna 2023 ominaisuus, jolla kirjoittaa tiedotteet ja järjestelmä muuttaa ne ääneksi. Ääni on luonnollinen ja kehittynyt, ei robottiääntä (Uusi ominaisuus).

IVR-valikko tulee suunnitella yksinkertaiseksi ja lyhyeksi, jotta asiakkaan on mahdollisimman helppo ymmärtää ja toimia. Liian pitkä ja monimutkainen valikko turhauttaa asiakasta ja laskee asiakaskokemusta, joka voi johtaa asiakkaan menetykseen. Ohjeistuksen tulee olla selkeä ja ytimekäs. Asiakkaat arvostavat nopeaa, yksinkertaista ja selkeää palvelua, joka ohjaa hänet oikeaan osoitteeseen helposti. Kannattaa myös itse testailla valikon toimintaa.

Näin rakennat sujuvan IVR-valikon;

 • Suunnittele valikko yksinkertaiseksi ja lyhyeksi
 • Valitse sopiva musiikki
 • Luo sujuva ja asiakasystävällinen palvelupolku
 • Huomioi koko prosessi alusta loppuun asti, käyttäjäkokemus
 • Kehitä ja päivitä

Varaa tästä aika ilmaiseen kartoitukseen – Rakennetaan yhdessä toimiva ja tehokas IVR-valikko.

 

Dstny-mobiilivaihde on kuin virtuaalinen asiakaspalvelija

Dstnyn avulla puhelut ohjautuvat aina suoraan halutuille henkilöille, asiakkaita voidaan suoraan informoida tiedotteilla, kuten ohjata kotisivuille hakemaan ja saamaan tietoa tai luomaan yhteydenotto. Miten paljon säästyykään työaikaa turhan yhdistämisen ja vastailun sijaan. Työn tehostaminen säästää aikaa ja luo monenlaisia kustannussäästöjä, sekä ennen kaikkea parantaa asiakaskokemusta. Tyytyväinen asiakas on yrityksen paras saavutus ja tavoite, joka lisää kauppaa ja hyödyttää molempia osapuolia.

Länsilinkin mobiilivaihteen IVR-valikko rakennetaan aina yrityksen tarpeiden mukaan. Yritykselle riittää yksi puhelinnumero asiakkaille, josta käsin valikko ohjaa eteenpäin. Dstny-vaihteessa on lisäksi suuri joukko lisäosia ja palasia, joista valitaan juuri toimivimmat ratkaisut yrityksesi myynnin ja arjen tehostamiseen.

 • IVR-valikko eli automaattivalikko perusominaisuus
 • Helppo ja selkeä ratkaisu
 • Vahva kokemus IVR-valikoista
 • Monipuoliset lisäominaisuudet, kuten takaisinsoittojärjestelmä, CRM-integraatio tai raportointi

Varaa tästä aika ilmaiseen kartoitukseen - katsotaan miten voisimme auttaa sinun yritystäsi parantamaan asiakaspalvelua!