Siirry sisältöön

Varmista datalaitteidesi tietoturvallinen ja asianmukainen kierrätys

Tietomurrot ja tietoturvariskit ovat herättäneet kiinnostusta omien käytöstä poistettujen datalaitteiden oikeaoppisesta kierrättämisestä. Älylaitteet, kuten puhelimet sisältävät usein henkilökohtaisia tietoja, luottokorttinumeroita sekä kuvia, jotka voivat aiheuttaa suurtakin tuhoa, joutuessaan vääriin käsiin. Miten varmistaa tietoturvallinen kierrätys? Valitsemalla Suomessa tapahtuva tietoturvallinen kierrätys, kuten SHEIFFI-palvelu, varmistaa ympäristöystävällisen ja luotettavan kierrätyksen.

 

Vain joka kolmas mobiililaite kierrätetään

Vanhoja puhelimia, tietokoneita ja tabletteja sekä muuta elektroniikkarojua löytyy kodeista ja työpaikoiltamme yhä enemmän. Silti vain joka kolmas vanhoista laitteista päätyy tietoturvalliseen ja asianmukaiseen kierrätykseen, kuten esimerkiksi Sorttiasemille. Ely-keskuksen mukaan Suomessa kerättiin kierrätykseen noin 66 680 tonnia kodinkone- ja elektroniikkajätettä vuonna 2019. Tieto- ja teletekniikkajätettä, joka voi sisältää yrityksille ja kansalaisille tärkeitä tietoja, oli noin 10 000 tonnia.

Tietomurrot ovat lisänneet kiinnostusta tietoturvaa ja omia tietoja kohtaan, sillä vanhoissa laitteissa voi olla esimerkiksi luottokortin numeroita tai tietoja, sekä muuta arkaluontoista materiaalia. Älylaitteita ja teknisiä laitteita ei välttämättä mielletä yhtään erilaisemmaksi, kuin normaalia jätettä, vaikka ne sisältävät suuren määrän tietoa ja tunnuksia.

Kierrätys säästää myös luontoa, kun vanhoista laiteista voidaan uusiokäyttää talteen esimerkiksi jalometalleja, jolloin niitä ei tarvitse kaivaa luonnosta. Jalometallien kaivaminen aiheuttaa suurta tuhoa luonnolle ja ihmisille.

Miksi kierrättää?

 • Tietoturva, omien tietojen luotettava tuhoaminen ja käsittely
 • Siisti ja hyvinvoiva ympäristö
 • Jalometallien uusiokäyttö

Kierrätys ja vastuullisuus korostuvat asiakkaille tärkeinä arvoina, muistathan huolehtia vastuullisesta ja asianmukaisesta kierrätyksestä!

 

SEIFFI-palvelu

SEIFFI-palvelu on SER-kierrätyksen, Postin ja Kuusakosken yhteinen palvelu, joka takaa datalaitteen kierrättämisen tietoturvallisesti. Palvelun toimintaideana on, että laitteiden sisältämä data ylikirjataan tietoturvaohjelmistolla. Ylikirjaaminen tarkoittaa, että laitteen tietojen päälle kirjoitetaan ykkösiä ja nollia, jolloin alkuperäinen tieto tuhoutuu.

SEIFFI on ainoa suomalainen palvelu, jossa voit varmistaa kierrättämäsi datalaitteen tietojen tuhouksen niin, että voit seurata sen matkaa palautuspisteeltä tietojen tuhoamiseen asti. Lisäksi palvelu on sinua lähellä – laitteen voi viedä mihin tahansa Postin 600 pakettiautomaattiin tai 800 palvelupisteeseen ympäri Suomen. Helppouden ja tietoturvallisuuden lisäksi SEIFFI on ympäristöystävällinen.

Miksi valita SHEIFFI?

 • Suomalainen yritys
 • Kierrätys tapahtuu Suomessa
 • Helppo ja Tietoturvallinen palvelu
 • Ympäristöystävällinen

Lue lisää Seiffipalvelun kotisivuilta.

 

Miten SEIFFI-palvelu toimii?

Kaikki SEIFFILLÄ palautetut laitteet käsitellään Suomessa yhteistyökumppaneidemme Inregon ja Kuusakosken tuotantolaitoksilla Vantaalla tai Helsingissä. Pyrimme maksimoimaan IT-laitteiden käyttöiän kunnostamalla kaikki mahdolliset laitteet. Mikäli laitetta ei voida enää uusiokäyttää sen materiaalit erotellaan ja kierrätetään.

Näin Seiffipalvelu toimii:

 1. Valitse haluamasi palvelu; tuhottavat tai uudelleen käytettävät laitteet
 2. Tilaa koodi laitteen palautusta
 3. Saat 30 minuutin kuluessa Helposti-koodin sähköpostiisi
 4. Paketoi laite ja vie se lähimpään Postiin tai pakettiautomaattiin
 5. Saat sähköpostiisi vahvistuksen, kun laitteesi sisältämä data on tuhottu

Lue tarkemmin lisää Seiffipalvelun kotisivuilta.

 

Länsilinkki on vastuullinen, kotimainen, Avainlippu-yritys

Länsilinkki on suomalainen Avainlippu-yritys, joka tuottaa palvelunsa Suomessa ja jonka pääkonttori ja toiminta tapahtuu kokonaan Suomessa. Avainlippumerkillä Länsilinkki haluaa korostaa suomalaisen työn ja vastuullisuuden merkitystä. Suomalaisen työn liiton jäsenenä Länsilinkki on sitoutunut mm. ”tunnistamaan toiminnan olennaisimmat ympäristövaikutukset ja päästölähteet, sekä toteuttamaan toimenpiteitä, joilla minimoidaan näiden haitallisia vaikutuksia”. (suomalainentyo.fi)

Lue tästä lisää Suomalaisen työn liiton kotisivuilta Vastuullisuudesta ja vastuullisen työn periaatteista.

Länsilinkki edistää vastuullista ja laitevapaampaa maailmaa

 • Ilman laitteita, laiteriippumaton, omilla laitteilla
 • Pidempi käyttöikä, ei tarvetta jatkuville laitepäivityksille
 • Kannustamme asiakkaitamme kierrättämään
 • Työntekijöiden turvallisuus, hyvinvointi ja tuki.
 • Yhteiskuntavastuu, verot Suomeen.

Aika tutustua Länsilinkkiin. Tarjoamme aina henkilökohtaista palvelua ja tukea, kun sitä tarvitset.